VitalExpo: sikeres debütálás

VitalExpo: sikeres debütálás

Napjainkban egyre nagyobb szerepet kap az egészséges életmód és az egészségmegőrzés, az átalakulóban lévő egészségügyi rendszerben, az egészségpénztárak nyújtotta lehetőségek közt és a magán egészségügyi szolgáltatókat körülvevő kérdések miatt azonban nem egyszerű válaszokat, megoldásokat találni.

Mostanáig nem volt olyan, a lakosságot széles körben elérő rendezvény, ami segítséget adott volna a tájékozódásban, vagy akár csak a lehetőségek megismerésében. A Szinapszis és a Hungexpo (Laczkó Krisztián és Vörös Csaba) közös ötlete alapján és szervezésében idén első alkalommal megvalósult VitalExpo egészségkiállítás e célból jött létre, és hagyományteremtő jelleggel a jövőben is ezt a szerepet hivatott betölteni, segítve a kommunikációt a lakosság és az egészségügyi szolgáltatók között. Február 28. és március 3. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban magánklinikák és magán egészségügyi szolgáltatók, gyógyszer-, gyógyászati segédeszköz- és étrendkiegészítő gyártók és forgalmazók mutatták be termékeiket és szolgáltatásaikat. A bemutatkozás és a tájékoztatás mellett számos vizsgálatot ingyen végeztek el a kiállítás ideje alatt, sőt az ismert szűrések mellett komplex vizsgálatoknak is alávethették magukat a látogatók: volt vérnyomás- és vércukormérés, testösszetétel-vizsgálat, professzionális látásvizsgálat, homeopátiás gyógymódok bemutatója. A nyitó napra szervezett szakmai konferencián előadást tartottak többek között a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Orvosi Kamara, a MAGYOSZ képviselői, és a Szinapszis nevében Kiss Katalin is. A nagyközönségi napokon Klausmann Viktor, Görög Zita és Győrfi Pál személyében további celebritások is tiszteletüket tették előadóként.

A VitalExpo kiállítói, többek között a TEVA Magyarország Zrt., Synexus Klinika, Magyar Vöröskereszt, Magyar Homeopata Szövetség, Európai Hidratációs Intézet, Izinta, Bioextra, Eurest mellett a WEBBeteg (a KamaszPanasszal és a DRportállal) is képviseltette magát, nem is akárhogy: társkiállítóinkkal közösen 50 négyzetméteren vártuk a látogatókat, érdeklődőket. A standon mindennek jutott hely, az egyszerű szórólaposztástól a rizikófelmérő- és elsősegélyteszten át a Playstation-állomásnak és az ingyenes vérnyomásmérésnek is. A három nap alatt több ezer érdeklődővel sikerült megismertetnünk portáljaink tevékenységét, szolgáltatásait. Az expo ideje alatt a Szinapszis Egészségpanelre, a WEBBetegre és a KamaszPanaszra összesen 1400-an regisztráltak, a megelőző reklámkampányok során pedig az egész ország találkozhatott a portáljaink neveivel, mint kiemelt médiatámogatókkal.

A VitalExpo számokban:
  • 40 ezer látogató (Utazás Kiállítás és Bringa Expo társkiállítással, összlátogatottság)
  • 30 kiállító
  • 7 egészségügyi szakmai előadás
  • 27 nagyközönségi edukációs előadás
  • 4,33 / 5 látogatói elégedettségi index (Szinapszis látogatói elégedettség felmérés)

A Vitalexpo digitális katalógusa itt megtekinthető.

Megosztás

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.