Egészségügyi kommunikáció

Az e-health digitális információk és kommunikációs technológiák felhasználása az egészségkommunikációban. Tágabb értelemben a kifejezés utalhat minden olyan digitális technológia alapú kezdeményezésre, amely helyi, regionális vagy akár nemzetközi szinten is hozzájárul az egészségügy javításához vagy akár egy személy egészségi állapotának javulásához. Napjainkban már nem számít újdonságnak, ha egy átlagember mindennapjaiba lépésről lépésre beépülnek – elsősorban az internet és mobil eszközök által nyújtott – új technológiák. Az egészségkommunikációs eszköztár gyakorlatilag az internet adta lehetőségek megjelenésével párhuzamosan fejlődik.

Az új technológiák alkalmazása során is figyelembe kell venni az egészségkommunikáció sajátosságait, melyben több éves tapasztalattal rendelkezünk (pl. orvosi kommunikáció és betegkommunikáció sajátosságai, hitelesség kiemelkedő jelentősége, eltérő jogi szabályozás).

A helyes stratégia meghatározásán kívül minden kommunikáció sikerét alapvetően meghatározza a digitális eszközök hatékony alkalmazása. A H2Online a célok és a digitális eszközök által nyújtott lehetőségek összehangolásával, csapatának egyedülálló (online és orvos szakmai) tudásbázisának felhasználásával dolgozza ki – elsősorban – egészségügyi szolgáltatások vagy termékek kommunikációját, és nyújt segítséget a megvalósításban.