Sport és egészség egy helyen: sportolOK a WEBBetegen!

Sport és egészség egy helyen: sportolOK a WEBBetegen!

A 2012-es londoni olimpiai játékok kezdetével a WEBBeteg átalakította sport aloldalát sportolOK néven, ezzel egyidőben Facebook profil jött létre.

Az ötkarikás játékok alatt csaknem száz cikk került ki az oldalra, a WEBBeteg hagyományaihoz híven a hitelességet és az orvosi-szakmai hátteret megőrizve: az olimpián résztvevő sportolók közül több tucatot sikerült megszólaltatni, orvosaikkal, kísérőikkel együtt.

A Facebook sportolOK profilja folyamatosan beszámolt az aktuális magyar érdekeltségű eseményekről, képekkel, sportorvosi-, egészségmegőrzési- és életmódtartalmi cikkekkel, valamint játékos tesztekkel színesítve azt.

Az aloldal látogatottsága az olimpia alatt 65 ezer volt, napjainkra ez a szám százezres nagyságrendű. A facebook-profilnak több mint 8 ezer követője van, ez a szám rohamosan emelkedik.

A szerkesztőség küldetésének tartja, hogy a későbbiekben egy valódi online sportközösség jöjjön létre, és feladatának tekinti, hogy beszámoljon, illetve nyilvánosságot biztosítson olyan (tömeg)sportrendezvényeknek, melyek az egészségmegőrzést hivatottak szolgálni.

 

Megosztás

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.