Magyarok a világ nyolcezresein – Cho-Oyu (2010)

Magyarok a világ nyolcezresein – Cho-Oyu (2010)

Exkluzív blogot indít a WEBBeteg a „Magyarok a világ nyolcezresein” elnevezésű sorozat 2010-es csúcsának meghódítását tervező csapat útjáról, melyet a csapattagok maguk vezetnek. Az expedícióban részt vesz Erőss Zsolt is, aki lábamputációját követően először készül ismét 8000 méter fölé.
A 2010-es Cho-Oyu (rehab) expedíció augusztus 29.-én, 7:15-kor indult Ferihegy 2A terminálról.

Az expedíciója Frankfurt és Bahrein érintésével hétfő reggel menetrend szerint megérkezett Kathmanduba, ahol ma délután megkezdődik a mászás előtti szokásos ügyintézés.

A vállalkozás tagjai Kollár Lajos (az expedíció vezetője), Erőss Zsolt, Szlankó Zoltán, Horváth Tibor, valamint Kollmann András és Tóth Zsolt, az Erőss Zsoltról készülő dokumentumfilm rendezője és operatőre.

Később csatlakozik a csapathoz Wetzl Péter, akinek célja lesíelni a Cho Oyu 8201 méter magas csúcsáról, valamint Mécs László és Gál László is.

Elég népes csapatot sikerült összehozni. Van trekkinges, síző és forgatócsoport is a résztvevők között. Nem szabad elfelejteni, hogy ez a csapat elsősorban Erős Zsolt visszavezetését a magashegyekbe és 9. nyolcezrese megszerzését szolgálja. Ezért is esett a választás a Cho-Oyu-ra. Ennek a hegynek az alaptábori megközelítése nem jelent –különösebb- gyaloglási nehézséget, ami Zsolt csonkolt lábának protézistűrő állapotában nem hátrány.

A tervek szerint ellátogatnak az Everest Rongbuk alaptáborba és akklimatizációs túrákat tesznek az északi fal alatt is. Szeptember 11.-én érkeznek a Cho-Oyu alaptáborba, ott találkozunk azokkal a társaikkal akik az Everest kiránduláson nem vesznek részt és kezdődik a táborlánc kiépítése, a mászás.

Terveik szerint- legkésőbb- október 22.-én érkeznek haza.

Ez idő alatt folyamatos, exkluzív bejegyzésekkel és képekkel jelentkezik a csapat, különös figyelmet fordítva Erős Zsolt egészségi állapotára. A blog a WEBBetegen olvasható, a himalaja-expedicio.webbeteg.hu oldalon.

Megosztás

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.