A WEBBeteg.hu is részt vett a Stroke Napon

A WEBBeteg.hu is részt vett a Stroke Napon

A Magyar Stroke Társaság kezdeményezésére immár negyedik éve folyik a „Stroke – Ne késlekedj” kampány. Minden évben május elején rendezik meg a kampányhoz kapcsolódó „Stroke Nap”-ot, amely révén a társaság igyekszik felhívni a lakosság figyelmét a szélütés veszélyeire és az azonnali segítséghívás jelentőségére. Az Allee bevásárlóközpontban megrendezett egész napos programon a WEBBeteg.hu vezető egészségportál is részt vett.

Az agyi-érkatasztrófa megelőzése azért fontos, mert továbbra is évente 42 ezren kapnak szélütést, ráadásul minden évben 8 ezer emberi életet követel a stroke. A túlélők 22%-a járásképtelen, többen kerekesszékbe is kerülnek. A stroke-betegek csaknem fele nem képes saját magáról gondoskodni, ötödük komoly beszédzavarral kénytelen megküzdeni.

A stroke ugyanakkor kezelhető, de csak abban az esetben, ha a szakszerű segítség időben érkezik. 3 óra áll a szakemberek rendelkezésére, hogy megkezdjék az életmentő vérrögoldó eljárást. Pontosan ezért olyan fontos, hogy mindenki tisztában legyen a szélütés tüneteivel, felismerje azokat és rögtön értesítse a mentőszolgálatot.

A WEBBeteg.hu kiemelt fontosságúnak tartja a lakossági felvilágosító kampányokat, így szívesen csatlakozott a kezdeményezéshez. A WEBBeteg standján az érdeklődők az egészségmegőrzéssel kapcsolatos kvízt tölthettek ki, a kérdésekre helyesen válaszolók pedig WEBBeteg bögrével és magazinnal térhettek haza. A rendezvényen a portál standján ingyenes vérnyomásméréssel várták az egészségükkel aktívan foglalkozókat, akiket számos hasznos tanáccsal is elláttak.

Az egész napos tartó rendezvényen az interaktív szakmai előadások és az ingyenes szűrővizsgálatok mellett szórakoztató programok is várták a kilátogatókat. A felhőtlen hangulatról többek között a Megasztárból jól ismert Fekete Dávid és Cserpes Laura, Szeleczki Dávid, Kökény Attila, Kállay Saunders András, valamint Tolvai Renáta gondoskodtak.

 

Megosztás

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.