Segíti a tanulást a Twitter

Segíti a tanulást a Twitter

A Twitter használata tanulás közben nem tűnhet a leghatékonyabb módszernek. A legtöbb ember szerint inkább elvonja a figyelmet a tananyagról. Egy új tanulmány azonban éppen arra hívja fel a figyelmet, hogy a csiripeléssel összekötött tanulás sokkal eredményesebb lehet.

A kutatásban orvosi előkészítőre járó diákok vettek rész, akik a Twitter segítségével oldották meg az egyes órákhoz kapcsolódó feladatokat, illetve az osztály beszélgetéseihez is csiripekkel szóltak hozzá. Arra kérték őket, hogy a rövid üzenetekben számoljanak be a kórházakban tett látogatásaikról, az orvosi pályával kapcsolatos gondolataikról. A kontroll csoportba tartozó diákok ugyanazokat a feladatokat kapták, de ők a hagyományos módon, Twitter üzenetek küldése nélkül végezték el azokat.

A félév végére a Twittert használó diákok nem csak aktívabban vettek részt az órákon, és jobban elmélyültek az adott témában, de a jegyeik is javultak. Dr. Reynol Junco, a kutatás vezetője reméli, hogy az eredmények meggyőzik a tanárokat: a közösségi média használata az oktatásban pozitív hatással lehet a diákok teljesítményére.

A kutatásról készült angol nyelvű beszámolót megtekintheti categoriesmoney order online at usa pharmacy! buy zoloft singapore . official drugstore, generic zoloft ingredients. order baclofen low price muscle pain ayurvedic treatment pituitary. pseudo spasticity cure treatment muscle pain octreotide cure general itt. dapoxetine england uk cheap dapoxetine by mail order. men’s health. free courier delivery, free delivery, free world shipping.

(Forrás: http://mashable.com/)

Megosztás

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.