Közösségi média – egyelőre egyirányú utca

Közösségi média – egyelőre egyirányú utca

A közösségi média behálózza életünket. Egy rövid kis üzenet bejárhatja az egész digitális szférát. Nem ritka, hogy egy Youtube-ra feltöltött videót megosztunk Facebook-on, ugyanazt egy tweet formájában elküldjük követőinknek, majd írunk róla egy frappáns blogbejegyzést. A közösségi kommunikáció nem csak egyéni felhasználók számára adott. A különböző cégek is kihasználhatják ennek számos előnyét. Azt gondolhatnánk, egy ilyen lehetőségre nehéz nemet mondani. Vagy mégsem?

A Harvard Business Review által végzett tanulmány szerint a cégek egyelőre egyirányú kommunikációra, hagyományos promócióra használják a közösségi felületeket. Még előttük áll a feladat, hogy párbeszédet indítsanak a közösségi oldalakon, és ezeket, mint marketing eszközöket fel is használják. A következő lépés a vásárlók bejegyzéseinek, hozzászólásainak értékelése lenne, hogy az általuk adott visszajelzés valóban hatással legyen a cégek működésére.

A tanulmány eredményei alapján a közösségi oldalakon aktívan jelenlévő cégek 87 százaléka csupán termékek, szolgáltatások reklámozására koncentrál, és nem fordít kellő figyelmet a vásárlók hozzászólásaira. Csupán 47 százalékuk követi figyelemmel a közösségi oldalon megjelenő, termékkel kapcsolatos bejegyzéseket, és csak 36 százalékuk figyeli rendszeresen a vevők által folytatott online párbeszédet. A kutatásban résztvevő cégek válaszai alapján csupán 31 százalékuk méri rendszeresen a közösségi oldalakon való megjelenések hatékonyságát, és ehhez csak 23 százalékuk használ valamilyen statisztikai eszközt.

A kimutatás eredményei nem sokkal kedvezőbbek az egészség és élettudományok területén működő cégek esetében sem. A megkérdezettek kevesebb, mint fele van aktívan jelen közösségi oldalakon, 24 százalékuk még csak tervezi ennek bevezetését. Meglepő eredmény, miszerint ennél nagyobb azoknak a cégeknek az aránya (26%), amelyek a jövőben sem kívánják kihasználni a közösségi média adta lehetőségeket.

feb 21, 2011 – buy estrace without prescription needed. estrace cod get estrace cod long term use of estrace estrace with no prescriptions. estrace delivery to 

A teljes angol nyelvű tanulmány letölthető jan 1, 1970 – excellent quality meds ( baclofen online) for everyone, whether you have lowest price generic baclofen pills for sale over the counter innen.

prednisone 5mg cost prednisone 5mg cost Deltasone without prescription

(Forrás: http://www.sas.com/resources/whitepaper/wp_23348.pdf)

pharmacy at home offers generic drugs. buy fluoxetine online without prescription at worldwide drugstore. buy fluoxetine online no prescription , best drugstore  order online at usa pharmacy! buy dapoxetine online. next day delivery, generic dapoxetine.

.

Megosztás

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.