Egészségről az interneten

Egészségről az interneten

online buying prozac hcl. prozac price, coupon. dec 8, 2013 – buy buy prednisone online in uk cost of prednisone at walmart buy prednisone estrace online now estrace or estradiol is a certain female sex hormone which is produced by the ovaries, a form. order prozac zoloft generic manufacturers . cheapest prices pharmacy. zoloft is used for treating depression or obsessive-compulsive disorder (ocd). you can buy levitra (ingredient name: vardenafil) online in our store. levitra (ingredient name: vardenafil) is one of the best of its kind. cheap zoloft! no prescription. buy no prescription prozac online. buy prozac from canada . where to buy prozac Dr. Roni Zeiger, a Google vezető egészségügyi stratégiával foglalkozó szakembere szerint az emberek manapság inkább az interneten tesznek fel kérdéseket a betegségekről, és ritkábban fordulnak közvetlenül orvosukhoz problémáikkal. Dr. Zeiger ezeket az egészségügyi kérdéseket fontosnak tartja, amiket mindenképpen meg kell válaszolni. „Orvosként ez igen nagy feladatot jelent, ugyanakkor hatalmas motivációt is ad.”

A Pew Internet & American Life Project felmérése szerint az internetezők 83 százaléka már keresett egészséggel kapcsolatos információt a világhálón. Az okostelefonok megjelenésével pedig ezek az információk még könnyebben elérhetőek. A kutatás eredményei alapján a mobil felhasználók 17 százaléka készülékével néz utána az őt érdeklő egészségügyi témának.

Az emberek egyértelműen egyre többet használják az internetet, amikor egészségügyi tanácsra van szükségük. Érdekes kérdés azonban, hogy mely témakörök a legnépszerűbbek. A Google és a Yahoo által felállított lista alapján is a terhességgel kapcsolatos keresések a leggyakoribbak. Ezután következnek a szívvel, annak betegségeivel kapcsolatos kérdések, amelyek a Google listáján másodikként szerepelnek. A depresszióval kapcsolatos keresések a harmadik leggyakoribbak a Yahoo szerint. Emellett a mellrákról is rendszeresen keresnek információt az internetezők. A különböző herpeszes betegségekre vonatkozó keresések a Yahoo adatai szerint a második leggyakoribbak mobiltelefonon, a Google hagyományos webes listáján azonban csak a tízedik helyet foglalják el. Ez azt mutatja, hogy a személyesebb, esetleg szexuális jellegű kérdéseikre inkább mobiltelefonnal keresnek választ a felhasználók.

Fontos kiemelni, hogy míg korábban az internetezők csupán egy, illetve két kulcsszót írtak be a keresőkbe, addig ma már általában kifinomultabb a keresési technikájuk, böngészés során akár nyolc szóból álló kifejezést is használnak, mondja Mary Ann Belliveau, a Google egészségügyi igazgatója. Heather Cabot, a Yahoo online életmód szerkesztője szintén egyetért, és hangsúlyozza, megnyugtató az a tudat, hogy egészségügyi kérdésekben képesek vagyunk tájékozódni az összes lehetséges megoldásról.

(Forrás: http://edition.cnn.com/)

Megosztás

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.