Szinapszis a Health 2.0 Europe 2013 konferencián

Szinapszis a Health 2.0 Europe 2013 konferencián

A Health 2.0 Europe konferencia ezévben Londonban került megrendezésre 2013. november 17-19. között. A Szinapszis Cégcsoportot képviselve idén az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a konferencián cégvezetőnk, Gyarmati Gábor egy szimpóziumot moderálhatott, mely Közép-Kelet-Európa online egészségügyi kommunikációs megoldásait, trendjeit mutatta be. Ennek kapcsán, illetve a konferencia magyarországi marketing kampányát lebonyolító Health 2.0 Hungary vezetőiként vettünk részt az eseményen.

A “Fókuszban Közép-Kelet-Európa” elnevezésű szimpózium előadásai és az azt követő beszélgetés Oxana Kolosova (iVrach, Oroszország), és Tomáš Větrovský, (Pears Health Cyber, Csehország) közreműködésével kitért a régió országaiban tapasztalt különbségekre, a közép-kelet-európai digitális kampányok sajátosságaira, az orvosi és beteg internethasználati szokásokra, illetve kiemelt figyelmet kaptak a mobil egészségügy lehetőségei is. A szimpózium keretében első alkalommal prezentáltuk a Szinapszis friss, 10 országot felölelő MedNetTrack CEE kutatásának eredményeit.

A konferencián ezenkívül számos, digitális egészségügyi megoldásokkal foglalkozó cég előadását, termékbemutatóját tekinthettük meg. A Sermo online orvosi közösség működtetői egy olyan virtuális konzultációk lebonyolítására kialakított appot mutattak be, amely segítségével orvosok a Karib-térségben elzártan élő betegeket láthattak el. Az OMSignal cég egy úttörő szenzoros technológiát mutatott be, amelynek segítségével a szívműködés, légzés, bevitt kalóriák száma, fizikai aktivitás és az érzelmi állapot is mérhető egy egyszerű ruhadarab segítségével. Ezenkívül Akhila Satish, a CyberDoctor 23 éves alapítója és ügyvezető igazgatója – és a konferencia legfiatalabb előadója – a viselkedés alakításának egészséges életmód kialakításában betöltött szerepéről, illetve a CyberDoctor új, PatientPartner elnevezésű alkalmazásáról számolt be.

A konferencia programjáról itt olvashat bővebben.

Megosztás

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.