Díjat kapott a WEBBeteg.hu főszerkesztője

Díjat kapott a WEBBeteg.hu főszerkesztője

A szakértőkből álló zsűri a beküldött pályázatok alapján Sztankó Péternek, a WEBBeteg.hu főszerkesztőjének ítélte oda a 2011 egészségügyi kommunikációs szakembere címet. A díj átadására 2012. február 16-án, a Marketing, public relations és reklám az egészségügyben XV. Országos Konferencián került sor.

A pályázatot, a Nemzeti Egészségügyi és Egészségipari Kommunikációs Közhasznú Egyesület (NEEK) hirdette meg. A díjra olyanok pályázhattak, akik 2011-ben a legtöbbet tették az egészségügyi kommunikáció (marketing, public relations és reklám stb.) elmélete és gyakorlata terén.

Sztankó Pétert, aki 2008 évi megalakulása óta főszerkesztőként vezeti a WEBBeteg.hu egészségportált, a Magánorvosok Országos Szövetsége jelölte a díjra. A WEBBeteg főszerkesztőjeként az egészségügyi portál szerepének, célkitűzésének és szakmai hitvallásának kialakításában jelentős szerepet játszott a megalakulástól kezdve a mai napig.

A Sztankó Péter által vezetett portálok (a WEBBeteg.hu és társportáljai: KamaszPanasz.hu, Egészsegfigyelo.hu) működésük során betegedukációs kampányaikkal szemléletformáló szerepet töltenek be a magyar lakosság egészségtudatosságát tekintve. A portálok látogatottsága, olvasóinak száma évről évre dinamikusan nőtt, így az általa közvetített információk ma már havonta egymillió ember attitűdjére vannak hatással. Az orvosilag hiteles tájékoztatás egyaránt hasznos az egyénnek és a társadalomnak is, hiszen segíti a betegségek diagnosztizáltsági szintjének növelését és a kezelések, terápiák hatékonyságának növelését, a szövődmények csökkentését. A prevencióval, és egészséges életmóddal kapcsolatos cikkek is fontos szerepet játszanak az oldalakon, amelyek társadalmi hatása ugyancsak nem elhanyagolható.

A WEBBeteg számokban

  • Havi 1 millió látogató
  • 11 000 cikkből álló tartalom
  • 60 000 megválaszolt kérdés a magyar piac legnagyobb és leggyorsabb orvos válaszol rovatában
  • 43 000 e-mailben elérhető regisztrált hírlevéltag
  • 3700 Facebook profilon keresztül elérhető rajongó

További információ: www.neek.hu

www.euuzlet.hu/kommunikacio, www.h2online.hu

Megosztás

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.