A WEBBeteg.hu a Szívünk Napján

A WEBBeteg.hu a Szívünk Napján

Ilyen sokan még nem tartották szívügyüknek szívük egészségét, ugyanis a Szívünk Napja rendezvénysorozat eddigi történetében a legtöbb – mintegy 6000 – látogatót vonzott a Városligetbe. Az egész napos programon a WEBBeteg.hu vezető egészségportál is részt vett.

Minden második ember szív- és érrendszeri betegségben hal meg. Csaknem 2,5 millió ember szenved magas vérnyomásban, 1 millióan cukorbetegek, a lakosság fele pedig túlsúlyos. Az uniós átlaghoz képest hazánkban jóval többen dohányoznak és fogyasztanak alkoholt, ugyanakkor sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt esznek, nem beszélve a mozgásszegény életmódról. Ezek az okok felelősek a szív- és érrendszeri halálozások csaknem 80 százalékáért.

A szervezők a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány szerint a szív- és érrendszeri megbetegedések mintegy nyolcvan százaléka megfelelő odafigyeléssel megelőzhető.

A WEBBeteg.hu kiemelt fontosságúnak tartja a lakossági felvilágosító kampányokat, így szívesen csatlakozott a kezdeményezéshez. A WEBBeteg standján az érdeklődők az egészségmegőrzéssel kapcsolatos kvízt tölthettek ki, a kérdésekre helyesen válaszolók pedig WEBBeteg magazinnal térhettek haza. A Városligeti rendezvényen a portál standján vasárnap ingyenes vérnyomásméréssel várták az egészségükért aggódókat, akiket számos megszívlelendő tanáccsal is elláttak.

Az eseményen több közismert személyiség is képviseltette magát, többek között Katus Attila, a Republic együttes Vastag Csaba és a Barátok közt népszerű sorozatszereplői is aktívan, részt vettek a programokban.

Megosztás

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.